پولیپ بینی

پولیپ بینی ، یک توده نرم و غیر سرطانی ناشی از التهاب ، عفونت ، آلرژی و از این قبیل موارد می باشد که در مسیر بینی و سینوس ها قرار می گیرد ؛ لازم به ذکر است ، سبب بروز درد در افراد نمی شود. برای انجام جراحی بینی جهت درمان پولیپ ، می توانید به دکتر محمد ارمی ، بهترین جراح بینی کاشان مراجعه کنید.

 

پولیپ بینی - دکتر ارمی

 

در اکثر مواقع ، این عارضه با اندازه کوچک بدون علائم و نشانه می باشند ، به طوری که خود بیمار متوجه وجود آن ها نمی شود ؛ در صورتی که پولیپ های بزرگتر سبب مسدود شدن مسیرهای بینی شده و در نهایت ، منجر به بروز مشکلات تنفسی ، عفونت ، از بین رفتن حس بویایی و از این قبیل موارد می شوند. احتمال بروز پولیپ بینی ، در هر فرد و در هر سن وجود دارد ؛ اما در میان میانسالان بسیار شایع تر می باشد.

علائم پولیپ بینی

از نشانه های بروز این عارضه ، باید به مواردی که در ذیل ذکر شده اند ، اشاره کنیم :

  • آبریزش بینی
  • کاهش حس بویایی
  • گرفتگی مداوم بینی
  • احساس درد در نواحی سر و صورت
  • خر و پف
  • و غیره

دلایل ایجاد پولیپ بینی

با اینکه هنوز علت قطعی ایجاد این عارضه ، مشخص نشده است ، تشکیل پولیپ بینی ، می تواند در اثر بروز التهاب غشای مخاطی بینی و سینوس ها ، باشد. بروز پولیپ در بینی در سنین جوانی و میانسالی شیوع بیشتری دارد. هر چند در تمامی سنین احتمال بروز آن وجود دارد. بروز آلرژی و ایجاد عفونت ، می تواند پولیپ های بینی را تشدید کند. همچنین عوامل دیگری در ایجاد پولیپ های بینی موثرند ، که عبارتند از :

  1. داشتن سابقه خانوادگی
  2. داشتن حساسیت به داروی آسپرین
  3. ابتلا به بیماری آسم
  4. ابتلا به اختلال ژنتیکی فیبروز کیستیک
  5. اختلال فیبروز کیستیک

این اختلال در اثر ایجاد انسداد در جریان هوای طبیعی از راه بینی ، ایجاد می شود و ممکن است منجر به بروز عوارض زیر شود :

  • رینوسینوزیت یا بروز عفونت در بینی و سینوس ها
  • ایجاد آپنه ی انسدادی در هنگام خواب ، و بروز وقفه در تنفس در هنگام خواب

راه های پیشگیری از بروز پولیپ بینی

  1. با شناسایی عوامل بروز آلرژی و حساسیت ، از محیط هایی که این عوامل در آن ها وجود دارند ، دوری کنید.
  2. یک رژیم غذایی مناسب را در پیش بگیرید.
  3. محل زندگی و کار خود را مرطوب نگه دارید.
  4. می توانید برای مرطوب نگهداشتن محیط بینی ، از اسپری های مخصوص بینی استفاده کنید.

پولیپ بینی - دکتر ارمی

بروز پولیپ های بینی در کودکان

اگر چه پولیپ بینی عارضه ای شایع در بزرگسالان است ، ولی ممکن است در سنین کودکی بروز کند. کودکان معمولا بروز درد و ناراحتی را جدی نمی گیرند و یا آن را پنهان می کنند. بنابراین والدین باید به تغییر رفتار کودک توجه کنند. یکی از تغییرات شایع ، که می تواند نشان دهنده تغییرات در سیستم تنفسی کودک باشد ، اینست که ، کودک در هنگام خواب خرناس می کشد ، یا از گلو و بینی او صداهایی خارج می شود. همچنین بروز دیگر اختلالات در تنفس کودک از جمله آبریزش بینی ، اختلال در تنفس از راه بینی ، درد در ناحیه صورت و … می تواند نشان دهنده این باشد که ، کودک احتمالا به پولیپ مبتلا شده است. بنابراین در صورت مشاهده این نشانه ها ، برای بررسی وضعیت سلامتی کودک ، به پزشک مراجعه کنید.

اقدامات پیشگیرانه از ایجاد پولیپ در کودکان

  1. میزان رطوبت محل زندگی را کنترل کنید ، و در صورت کم بودن رطوبت ، از دستگاه های بخور استفاده کنید.
  2. به کودک آموزش دهید در ساعت مشخصی به رختخواب برود و بخوابد.
  3. دقت داشته باشید در طول روز مایعات کافی به بدن کودک برسد. زیرا کودکان معمولا در طول روز فعالیت زیادی دارند.
  4. از نگهداشتن حیوانات خانگی ، برای حفظ سلامت کودک و جلوگیری از بروز آلرژی و حساسیت در او ، اجتناب کنید.

رعایت این نکات ساده می تواند زمینه بروز آلرژی ، که یکی از مهمترین عوامل ایجاد پولیپ های بینی است را ، کاهش دهد.

روش های تشخیص پولیپ های بینی

پزشک با معاینه دقیق بیمار و بررسی وضعیت فیزیکی و سلامتی او به تشخیص پولیپ ها می پردازد. البته ممکن است پزشک برای تشخیص بهتر از روش های زیر کمک بگیرد:

تست های عکسبرداری مانند سی تی اسکن : این تست پزشک را در تعیین اندازه و محل دقیق پولیپ ها یاری می دهد. همچنین این تست می تواند مشکلات ساختاری و اختلالات بینی را نیز مشخص کند.

تست های پوستی آلرژی : این تست ها می توانند التهاب مزمن را شناسایی کنند.

تست آندوسکوپی بینی : این تست توسط وسیله ای به نام آندوسکوپ انجام می شود ، و پزشک به کمک تصاویر گرفته شده از درون بینی توسط آندوسکوپ ، می تواند قسمت های داخلی بینی را به دقت بررسی کند.

درمان پولیپ بینی با بهترین جراح بینی کاشان

در برخی از مواقع ، با توجه به شرایط بیماران می توان با استفاده از دارو ، اندازه پولیپ را کاهش داد و همچنین ، آن را از بین برد ؛ در حالی که در بعضی از مواقع تنها راه درمان ، انجام جراحی می باشد ؛ لازم به تذکر است در برخی از مواقع ، با توجه به دریافت نتایج مطلوب از درمان پولیپ بینی ، امکان بازگشت آن وجود دارد ؛ بنابراین ممکن است نتیجه درمان این عارضه ، دائمی نباشد.

مراقبت های بعد از جراحی پولیپ بینی

رعایت توصیه های دکتر ارمی ، بهترین دکتر گوش و حلق و بینی کاشان ، بعد از عمل جراحی ، به بهبودی هر چه سریع تر بیماران کمک می کند ؛ به همین علت ، همواره به آن ها توصیه می شود ، نکات و توصیه های پزشک معالج خود را در این دوران فراموش نکنند ؛ در ذیل ، به برخی از مهم ترین نکات بعد از عمل پولیپ ، اشاره شده است ؛ با ما همراه باشید.

استراحت بعد از جراحی

استراحت در دوران نقاهت عمل جراحی پولیپ ، از اهمیت به سزایی برخوردار است ؛ بیماران در این مدت زمان ، باید از انجام فعالیت های سنگین ؛ از جمله بلند یا جا به جا کردن اجسام بیش از دو کیلو خودداری نمایند.

استعمال دخانیات و مصرف الکل

مصرف نوشیدنی های حاوی الکل ، منجر به نازک شدن رگ ها و رقیق شدن خون می گردد که این مسئله ، با خونریزی همراه خواهد بود ؛ بنابراین به بیماران توصیه می شود ، به منظور جلوگیری از بروز خونریزی در دوران نقاهت عمل پولیپ ، از مصرف الکل خودداری نمایند. استعمال دخانیات نیز موجب بروز تاخیر در بهبودی می گردد ؛ بنابراین بهتر است در این دوران ، از مصرف سیگار و قلیان نیز خودداری شود.

درد بعد از جراحی

در صورتی که پس از عمل پولیپ بینی در کاشان ، احساس درد داشتید ؛ به غیر از استفاده از مسکن های تجویز شده توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی کاشان ، مجاز به مصرف داروهای دیگر نیستید ؛ بنابراین در صورت تمایل به مصرف سایر داروها در ابتدا با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

 

پولیپ بینی - دکتر ارمی

 

هزینه عمل پولیپ بینی در کاشان با دکتر ارمی

هزینه عمل پولیپ بینی در کاشان ، با توجه به موارد بسیاری در هر فرد متغیر می باشد ؛ از این رو جهت کسب آگاهی از هزینه جراحی این پروسه ، باید به متخصص گوش و حلق و بینی خوب در کاشان مراجعه نمایید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری