استحمام بعد از جراحی بینی

بعد از جراحی بینی ، لازم است تا یکسری از مراقبت های بعد از عمل را به صورت اصولی انجام داد. این کار کمک می کند تا روند بهبود بینی سریع تر پیش برود و آسیب های جدی به آن وارد نشود. یکی از این مراقبت ها ، استحمام بعد از جراحی بینی است که باید نکات مهمی را در این راستا انجام داد.

جراح بینی توصیه هایی را در این زمینه به شما ارائه می دهد که بهتر است آنها را به بهترین شکل انجام دهید. در صورتی که استحمام به صورت نادرست انجام شود ، ممکن است التهاب و کبودی های بعد از جراحی ، بیشتر شود.

استحمام بعد از جراحی بینی

چرا نحوه استحمام بعد از عمل بینی مهم است؟

یکی از نکاتی که باید بعد از عمل بینی به آن توجه شود ، نحوه حمام کردن بعد از جراحی است. در روزهای اول جراحی ، بر روی بینی گچ قرار دارد.  پس به هیچ عنوان نباید هیچ آب و رطوبتی با آن تماس داشته باشد. این کار سبب می شود تا گچ شل شده و از روی بینی بیفتد.

در صورتی که این اتفاق بروز دهد ، بینی فرم جدید خود را از دست داده و ممکن است دچار تغییراتی شود که مطابق میل شما نباشد. از این رو بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق ناگوار ، مراقبت های لازم را در خصوص استحمام بعد از جراحی بینی ، صورت دهید و آنها را به بهترین شکل پیش ببرید.

چند روز بعد از جراحی بینی می توان حمام کرد؟

در حالت کلی ، برای عمل بینی پیشنهاد می شود که از شب قبل از جراحی ، استحمام کنید. زیرا تا چند روز بعد از عمل ، امکان حمام کردن به صورت کامل وجود ندارد ، یعنی تا 48-24 ساعت بعد از جراحی ، به هیچ عنوان اجازه استحمام ندارید. بعد از آن نیز فقط می توانید گردن به پایین را شستشو دهید.

به طور معمول ، 10-7 روز پس از عمل بینی می توان با تشخیص پزشک ، به طور کامل حمام کرد و علاوه بر بدن ، صورت خود را نیز شست. اما این کار باید به صورت اصولی انجام شود و هیچ فشاری به بینی و اطراف آن وارد نشود.  برای این که اطلاعات کافی در زمینه نحوه استحمام بعد از جراحی کسب کنید ، می توانید ادامه مطالب را مطالعه نمایید.

نحوه استحمام بعد از جراحی بینی

برای این که بتوانید بعد از جراحی بینی  استحمام کنید ، لازم است به نکات حائز اهمیتی توجه کنید. قبل از هر چیزی باید دانست که به هیچ عنوان نباید با آب گرم دوش گرفت ؛  زیرا این کار موجب می شود که تورم و التهاب بینی ، افزایش پیدا کنید.

همچنین تا زمانی که اسپلینت بینی برداشته نشود، اجازه شستن صورت وجود ندارد و فقط باید کمر به پایین را شست. در صورتی که نیاز ضروری به تمیز کردن صورت وجود داشته باشد ، می توان با کمک یک پارچه تمیز یا دستمال مرطوب ، این کار را انجام داد.

باید دقت کرد که در روزهای اول برای حمام کردن ، بهتر است از یک شخص دیگر کمک بگیرید  و سر خود را به هیچ عنوان رو به پایین و خم نگه ندارید. بنابراین سعی کنید برای شستن موها تا حد امکان سر خود را به عقب بگیرید تا دچار خونریزی نشوید. دقت کنید که به هیچ عنوان از شامپو برای شستن موها استفاده نکنید. بهتر است برای سهولت در این کار ، از دوش های تلفنی استفاده نمایید.

نکات مهم در استحمام بعد از جراحی بینی

برای این که هیچ آسیبی به بینی شما بعد از جراحی وارد نشود و فرم جدید آن تغییر پیدا نکند ، لازم است به نکاتی که در ادامه ذکر می شود توجه کنید.

  • خشک نگه داشتن بینی و صورت
  • استفاده از دوش هایی دستی به جای دوش ثابت
  • کوتاه کردن زمان استحمام
  • عدم استحمام با آب گرم
  • استفاده از شامپوهای خشک یا پودر تالک
  • عقب گرفتن سر
  • استفاده از صندلی برای حمام یا کمک گرفتن از کسی
  • وارد نکردن فشار به ناحیه بینی

اگر گچ بینی هنگام استحمام خیس شد، چه کنیم؟

اگر قصد استحمام بعد از جراحی بینی را دارید ، باید تا حد امکان سعی کنید که هیچ آب و رطوبتی وارد اسپلینت یا گچ بینی شما نشود. اما اگر به صورت اتفاقی این موضوع پیش آمد ، باید در سریع ترین زمان ، با کمک باد ملایم سشوار ، آن را خشک کنید.

اگر میزان آبی که وارد گچ بینی شده است زیاد باشد ، به طوری که بعد از سشوار همچنان مرطوب به نظر برسد یا احساس کنید که کمی شل شده است ، لازم است تا خیلی سریع به جراح مربوطه مراجعه نموده و از آسیب رساندن به بینی خود ، جلوگیری کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری